åbent-forhold

Åbne forhold: Guide til at navigere i etisk ikke-monogami

Kort sagt, et åbent forhold er etisk ikke-monogami. Begge partnere er enige om, at hver især må indgå i seksuelle relationer med andre på en konsensual og etisk måde. Derudover er det op til de involverede personer at fastsætte deres egne regler og retningslinjer.

Jeg tænker på’ åbne relationer ’som en paraplybetegnelse for relations strukturer, der bevidst og etisk er ikke-monogame. Der kan være mange forskellige strukturer, aftaler og relationer, som dette inkluderer.

Hvordan er åbne – og polyamorøse forhold forskellige?

To hovedtyper af åbne relationer er polyamorøse og åbne forhold. Polyamorøse forhold omfatter flere dybdegående romantiske forhold, hvorimod åbent forhold giver mulighed for nye partnere, men med forbindelser, der ikke er beregnet til at være romantiske. Selvom de fleste kan gå ind i et åbent forhold, indebærer polyamory en stærkere identitetsfølelse.

Der er polyamorøse par, der betragter hinanden som deres primære partnere, og hver af deres andre partnere bliver ofte storfamilie og nogle gange kærester med begge primærvalg.

Hvad fordelen ved et åbent forhold?

Dette afhænger naturligvis af formen og retningen af det åbne forhold. Nogle af fordelene kan omfatte øget tilfredshed med den følelsesmæssige støtte og den seksuelle tilfredshed, der kan komme fra at have mere end én engageret partner. 

Er der nogle regler for et åbent forhold?

Da hvert åbent forhold er forskelligt, afhænger reglerne for jeres forhold af, hvad du og din partner beslutter. Uanset hvad, bør strukturer og aftaler etableres tidligt for at undgå altødelæggende misforståelser og stridigheder. 

Det er vigtigt at sætte klare grænser og forventninger, når man åbner et forhold. Du skal være klar over, hvad der vil hjælpe dig med at føle dig sikker, og diskutere de grundlæggende regler, der understøtter dette. 

Derfor kan man med fordel stille følgende spørgsmål til alle involverede i det åbne forhold: 

 • Har du det godt med, at din primære partner har andre oplevelser, så længe de fortæller dig det bagefter, eller vil du vide det, før de går på date?
 • Hvad er dine grænser omkring sikker sex?
 • Hvor mange partnere eller mange nætter væk er du tryg ved?
 • Vil du møde andre partnere eller ej?

Etablering af disse fra start kan hjælpe dig med at holde kommunikationen og tilliden stærk.

Nogle “Dos” og “Don’ts” af et åbent forhold?

Dos:

 • Invester tid i at udvikle en god følelse af selvbevidsthed og evne til at kommunikere med partnere om din indre følelsesmæssige verden.
 • Vær ærlig og ligetil, når du diskuterer dine behov med dine partnere.
 • Få støtte og hjælp fra venner og terapeutiske rum.

Undersøg og uddan dig selv i forskellige modeller og måder at kommunikere på.

Don’ts:

 • Du må ikke lyve eller med forsæt holde oplysninger fra din partner tilbage.
 • Tag ikke let på denne samtalen om forholdet.
 • Antag ikke, at åbne relationer er så meget anderledes end monogame forhold.
 • Indgå ikke i åbne forhold for at ”redde” et monogamt forhold- GØR DET ALDRIG!

Dette svarer til at få et barn for at redde forholdet. Det virker aldrig- det gør kun forholdet værre. 

Hvordan åbner jeg emnet om et åbent forhold til min monogame partner?

Ærlighed er den bedste taktik – så vær ligetil og gennemsigtig. Vælg et roligt, ikke-stressende øjeblik, hvor I begge har god tid til at diskutere.

Prøv at åbne samtalen med ros: Start med at nævne noget, du virkelig elsker og værdsætter ved din partner og/eller jeres forhold. Når du går ind i anmodningen, skal du sørge for at bruge “jeg” -udtalelser – f.eks. “Jeg søger at udforske min seksuelle side mere dybt” eller “jeg vil gerne have mere frihed i mit romantiske liv.”

Du skal minde dig selv om, hvorfor du i første omgang ville købe ind på et åbent forhold. “Det bør ikke komme fra en mangelopfattelse – men derimod ønsket om fuldt ud at udtrykke og opleve din egen seksualitet inden for relationerne i dit liv. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil udforske et åbent forhold – men min partner ikke er åben for det?

Hvis din jagt på et åbent forhold bliver mødt med tøven eller et direkte nej, bør dit første skridt i at forfølge et åbent forhold være at bestemme, hvad du og din partner har brug for som enkeltpersoner.

Er du virkelig bekymret for, at du ikke har plads til at udtrykke din seksualitet i dit monogame forhold? Eller er det, at din interesse vækkes af muligheden for et åbent forhold?

Fotos af cottonbro fra Pexels

Om Forfatteren: SoMeKink Administrator
Denne profil bliver udelukkende brugt at administrere og vedligeholde websiden. Vi er flere der bruger profilen til at skrive blogindlæg og til teknisk vedligehold. Vi interagere ikke med brugerne fra denne profil, men kun fra vores respektive personlige profiler.

Involver Dig

Kommentarer

Ingen kommentar endnu