kropsposivitet

Kropspositiv

At blive kropspositiv

At være kropspositiv hvad enten du har en spiseforstyrrelse eller ej, om du er tyk eller tynd, kan være svært. At elske dig selv er den største revolution du kan gøre for dig selv. Mange af os kæmper med at blive kropspositive. Nedenfor er nogle tip til at blive kropspositive. Nedenfor er 10 tips til kropspositivitet, som du skal huske på, når du praktiserer egenomsorg.

  1.  At sende kropspositive udtalelser til dit spejl gør dig kropspositiv

Det er foran spejlet, hvor vi ofte oplever det værste kropshad. Prøv at sætte sedler på dit spejl med positive udsagn på, såsom “Jeg er god nok”, ” Jeg elsker min krop” og “jeg er smuk. Sig eventuelt også disse udsagn højt, det vil hjælpe din hjerne med at forstå det, og til sidst komme til at tro på det. I starten vil det føles meget akavet, og troen på at det vil komme til at virke, vil være meget ringe, men hvis du blot fortsætter, på trods at den akavet følelse, vil du opleve at der sker en ændring. Du er nu begyndt din rejse hen imod at blive mere kropspositiv.

  1. Slip af med din skala ellers bliver du ikke kropspositiv

At veje dig selv kan blive en besættelse. Skalaen kan have magt over din lykke og egen værdighed. Tallet på skalaen definerer ikke din værdi, det fortæller dig kun dit forhold til jordens tyngdekraft.

  1. Hvis du ikke ville sige det til dine venner, skal du ikke sige det til dig selv

Når du er selvkritisk til din krop, og fortæller dig selv grimme ting om den, skal du spørge dig selv, “Vil jeg sige det samme til min bedste ven?” Svaret vil sandsynligvis være “Nej”. Behandl din krop som din bedste ven!

  1. Lær at acceptere et kompliment

Ved ikke at være i stand til at acceptere et kompliment, nedgøre du dig selv. Undgå at svare på et kompliment med “Tak, men… ”. Det er nok at vise din taknemmelighed ved at svare med et “tak”. Du kan også svare med at returnere et kompliment, dog skal du passe på ikke at undervurdere dig selv, mens du gør dette.

  1. Doner dit tøj væk der ikke passer i stedet for at torturere dig selv, og køb tøj som du har det godt med

Vi bruger cirka 16 minutter på en ugedag til at beslutte, hvad vi skal have på. Forestil dig, hvor meget længere det vil tage, hvis vi prøver at vælge tøj, der ikke længere passer. I stedet for at torturere os med tanker om, at vi ikke længere kan passe vores yndlingsjeans, så donér dem væk! Køb kun det tøj du har det bedst i.

  1. Spørgsmålet er om kropshad hjælper

Gør det, at du udskammer din krop faktisk noget for dig? Får det dig til at føle dig bedre? Forandrer det noget? Nej, det gør det ikke. Hvorfor så forårsage unødvendig stress for dig selv? Stil dig selv disse spørgsmål højt, vil du indse, at det at du udskammer din krop bare er spild af energi.

  1. Sammenlign ikke dig selv med andre eller dit yngre selv

”Sammenligning er tyven af glæde” – Theodore Roosevelt

Alle er forskellige, og vores kroppe ændrer sig markant, når vi bliver ældre. Det er normalt og sundt, at vi ikke ser ud som vi gjorde for 10 år siden. Det er vigtigt at være glad og sund i de organer, vi har nu. At sammenligne dig selv med andre, eller endda dig selv, gør intet for dig. Vær dig selv, og smuk som du er.

  1. Fortæl ikke dine venner, at de skal fjerne markeringen af dig på et billede

Lær at acceptere, hvordan du ser ud i enhver situation. Du behøver ikke at se “perfekt” ud på billeder. Selvom du tror, at du ikke ser “god ud” på et bestemt billede, som en ven har lagt ud af dig, kender de mennesker, der vil se dette billede dig, og ved, hvordan du ser ud. Så hvad er skaden ved at lægge et fjollet billede eller et billede, som du måske ikke helt elsker, bortset fra at ødelægge din egen kærlighed?

  1. Udford ideen om, at tynde mennesker er gladere

Kender du nogen tynde mennesker, der er utilfredse? Kender du nogen større mennesker, der er glade? Folk kan være glade eller ulykkelige i alle størrelser. Udford dig selv til at tænke på en ting, du er glad for i dit liv lige nu, og næste gang du sammenligner dig selv med andre, der er tyndere, skal du huske, at du ikke ved, hvad de har været igennem eller går igennem.

  1. Find understøttende mennesker, der holder dig kropspositiv

Omgiv dig med mennesker, der er støttende og løftende. Hvis dine venner eller din familie kæmper med skam over dem selv eller udskammer andre, er dette din chance for at uddanne dem til at være kropspositive. At være omkring støttende mennesker kan hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker.

Læs også om sex-positivisme og om at være sex-positiv, som lægger tæt op af kropspositivisme.

Om Forfatteren: SoMeKink Administrator
Denne profil bliver udelukkende brugt at administrere og vedligeholde websiden. Vi er flere der bruger profilen til at skrive blogindlæg og til teknisk vedligehold. Vi interagere ikke med brugerne fra denne profil, men kun fra vores respektive personlige profiler.

Involver Dig

Kommentarer

Ingen kommentar endnu