Slut-shaming

Slut-shaming- et nyere skarlagensrødt brev

Slut shaming er et verdensomspændende problem.

Du har måske hørt dette ord – ”Slut-shaming”. Det har været praktiseret over hele kloden siden de tidlige tider, hvilket er grundlaget for mange problemer.

Til at begynde med skal vi forstå, hvad der er den sande betydning af slut-shaming. Kvinder straffes eller kritiseres for at klæde sig på en bestemt måde. Hvis personen er prostitueret eller et voldtægtsoffer, bliver hun offer for slut-shaming. Samfundet beskylder pigen for at være voldtaget på grund af, at hun havde udfordrende tøj på eller for at have optrådt seksuelt lokkende. Flere kvinder kan berette om, at når de har været i retten i en sag mod deres voltægtsmand, er de blevet spurgt ind til hvad tøj de havde på. Kvinder formodes at være ‘sexede’ og ‘varme’, men der er en hårfin grænse mellem at være sexet og at være slut. Hvis kvinder ikke handler på en bestemt måde, der falder ind under de acceptable samfundsnormer, er der en chance for, at de bliver stigmatiseret som ukvindelige. 

Nyt skarlagensrødt brev.

I Nathaniel Hawthorne’s “The Scarlet Letter” bar Hester bogstavet “A” på brystet, som verden kunne se. Det var en måde for samfundet at udskamme hende for hendes utroskab. I dag er piger iført en ny type skarlagenrødt brev, der er meget mere permanent og meget sværere at håndtere. Deres skarlagenrøde brev er i form af “slut-shaming” både på Internettet og i skolerne. Hetero-mænd stigmatiseres ikke under denne praksis, da de betragtes som macho nok til at udføre de samme seksuelle handlinger.

Slut-shaming kultur.

Skoler kan også ubevidst spille ind i en slut-shaming kultur ved at skabe restriktive påklædningskoder, der straffer piger for at vise for meget hud, mens de giver drenge meget mere frihed. Derefter, når piger bliver disciplineret for ikke at følge skolens retningslinjer, bliver de fortalt, at de skal klæde sig på en bestemt måde for at undgå at “distrahere” drengene. Dette er en meget farlig tankegang, da tankegangen indebærer, at piger på en eller anden måde har skylden eller er ansvarlige for slut-shaming og værre endnu, for at blive seksuelt mobbet eller overfaldet. Tanken om, at piger er ansvarlige for fyrenes reaktion, eller at fyrene ikke er i stand til at kontrollere sig selv, er en form for victim-blaming.

Effekt af Slut-Shaming.

For mange mennesker er den dobbeltmoral frustrerende. Drenge modtager normalt ros og tilbedelse for deres seksuele erobringer, mens piger mærkes som løse på tråden, lette, en slut, en skank eller en luder. Piger efterlades ofte med en følelse af dyb ydmygelse, skam, forlegenhed og smerte. De kan også føle sig værdiløse og håbløse og ty til digital selvskade og spiseforstyrrelser i et forsøg på at kontrollere de svære følelser.

SoMeKink.com vil gerne slå et slag for de seje mennesker verden over, der går imod denne form for slut-shaming. Også i Danmark har vi en gruppe mennesker der har rejst sig mod denne form for undertrykkelse. SlutWalk Copenhagen er en gruppe der fejer selvbestemmelse, seksualitet, ejerskab over eget udtryk og gensidig respekt.

Om Forfatteren: SoMeKink Administrator
Denne profil bliver udelukkende brugt at administrere og vedligeholde websiden. Vi er flere der bruger profilen til at skrive blogindlæg og til teknisk vedligehold. Vi interagere ikke med brugerne fra denne profil, men kun fra vores respektive personlige profiler.

Involver Dig

Kommentarer

@peepso_user_9(Clara)
Vigtigt med dette fokus. Jeg oplever at slut-shaming er værst kvinde og kvinde imellem.
Det er nu også helt sikkert, at der er noget strukturelt i det.
@peepso_user_112(Mone)
Det bunder både i kulturelle og retslige seksualmoral i samfundet, det er århundredes strukturel og magtbetonet undertrykkelse af kvinder og kvinders seksualitet.
juli 6, 2021 7:02 pm